Nyhetsarkiv

1:a Stålbygget enligt SS EN 1090-1

I samarbete med Skanska AB har vi nu varit med och tillverkat/monterat stålstomme till Daloc AB’s nya kontor, utställning och entré.

Stommen är en kombination av stål och limträ (tillverkat av Moelven Töreboda) där det senare är placerat synligt, konstruktör är VBK i Skövde. Så mycket som möjligt tillverkades i vår fabrik för att minimera tidsåtgång, kostnader, dåligt väder och få bättre arbetsmiljö, kvalitet och snabbare montage. Här har konstruktörerna på VBK varit mycket hjälpsamma. De har skapat s k assemblys, där vi kunnat förtillverka hela byggdelar. Snabbare montage på arbetsplats ger byggentreprenören bättre möjligheter att planera och undvika ”krockar” med andra aktörer som arbetar samtidigt.

Till vår hjälp har vi haft vårat nyupprättade system för att täcka in allt inom ramen för den nya standarden SS EN 1090-1, och det har fungerat utmärkt. Vi är nöjda, kunden är nöjd och inte minst har kontrollanten varit nöjd.

Grunden för allt lades i ett tidigt planeringsmöte där en montageplan upprättades med hjälp av alla inblandade. Hela byggdelar, snabba beslutsvägar har varit nyckeln till ett lyckat projekt!

Part34

Aktuellt

NEWS! NYHET! Safe, Modular Fuel Storage System

productpresentation_efstore_eng produktpresentation_efstore_swe _______________ENGLISH________________ För text på svenska gå längre ned! Töreboda Svets AB has developed a secure fuel station in modular system. – The entire facility is new to the market and consists of a modular system that meets the requirements of today, explains Ulf Fredriksson at Töreboda Svets AB. Töreboda Svets AB is a […]

Läs mer

1:a Stålbygget enligt SS EN 1090-1

I samarbete med Skanska AB har vi nu varit med och tillverkat/monterat stålstomme till Daloc AB’s nya kontor, utställning och entré. Stommen är en kombination av stål och limträ (tillverkat av Moelven Töreboda) där det senare är placerat synligt, konstruktör är VBK i Skövde. Så mycket som möjligt tillverkades i vår fabrik för att minimera […]

Läs mer

Instagram